Aduc lume cântecu`
Ce-ți alină sufletu`

Elena Sima

interpretă de muzică populară, profesor canto muzică populară, etnolog

reprezintă în cânt și port, 

Moldova, 

comuna Sascut,

județul Bacău.

Pe scenele spectacolelor și la televiziuni,

Elena, își cântă live propriul repertoriu desprins din realitatea prezentului de zi cu zi a moldovenilor, a poporului român.


Bună ziua dragii mei! 


Sunt Elena Sima și aduc distracția, voia bună și un strop de identitate națională în cadrul evenimentelor culturale păstorite de dumneavoastră. Muzica mea este inspirată din tradiția populară și din viața de zi cu zi a românilor.


Așa să ne ajute Dumnezeu!

Ce își propune Elena?

 

Elena este conștientă de impactul ce îl are arta și artistul asupra publicului.

În lumina acestei înțelegeri, prin activitatea sa artistică, Elena Sima își asumă această responsabilitate și își propune:

-Să ducă opera sa și moștenirile noastre la cât mai multe evenimente culturale atât în mediul rural cât și în cel urban în țară și în străinătate.

-Să participe activ la satisfacerea dreptului cetățeanului de a avea acces la propria cultură neaoșă (autohtonă) și cât mai puțin întinată. 

-Să participe activ la satisfacerea nevoii cetățeanului de a se identifica și a aparține unei culturi (locale, zonale, regionale, naționale, europene).

-Să participe activ la promovarea, conservarea, perpetuarea și îmbogățirea patrimoniului cultural imaterial muzical românesc.

-Să educe, delecteze, să încânte, să emoționeze, să cultive în conștiința poporului: sentimentul de patriotism și simțul artistic.

-Să participe activ la revigorarea demnității culturale a acestui neam.

-Să împărtășească, în special tinerei generații, din experiența și cunoștințele sale.

UA-129189768-1